[About this blog] Inspired by local soccer player Mike Lim during my rookie reporter days at Singapore Polytechnic, I set up this blog in August 2002. I feel that blogging is a novel platform to document interesting facets of my life and my thoughts on certain issues. [Email blogger] ephraim@singnet.com.sg

Thursday, October 04, 2007

[Hougang IUP Plus]
SPEECH BY GEORGE YEO, MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS AND MP FOR ALJUNIED GRC, AT LAUNCH OF IUP PLUS FOR BLKS 508 TO 517 HOUGANG AVENUE 10 ON 5 OCTOBER 2007 AT 7.45 PM

Dear Residents

1 This evening, 10 blocks in our precinct will vote on IUP Plus upgrading. Our precinct was completed in mid 1980s. It should now be rejuvenated. The IUP Plus programme will upgrade the common areas in our precinct and also the lifts so that they stop on every floor.

2 For the past 9 months, our grassroots leaders have worked hard to gather your feedback and draw up an upgrading package that meet your needs.

3 Let me highlight some of the proposed improvements. New drop-off porches and linkways will shelter us from the rain and sun. A new fitness corner, jogging track and pebble path will be built to help us keep healthy. There will also be a new open plaza, outdoor seating areas and a residents’ corner at Blk 513. The improvement of these common areas will be fully paid by the Government.

4 For lift upgrading, residents will have to pay part of the cost. The Government and Town Council will subsidize a large part of it. The amount you pay will depend on the block design and flat-type.

5 For the 5 high-rise blocks in our precinct - Blocks 511, 512, 513, 515 and 516 - the cost is $700 for 3-roomers, $1,050 for 4-roomers and $1,400 for 5-roomers. If you pay by monthly instalments over 10 years, the cost will be $7 per month for 3-roomers, $11 per month for 4-roomers and $14 per month for 5-roomers.

6 For Block 508, which is also a high-rise block, each flat owner’s share of the cost is $600, or $6 per month over 10 years. The cost is lower in this block because there is no need to add lifts or build new shafts.

7 For Blocks 509, 510, 514 and 517, which are low-rise blocks with few units each, the cost is slightly higher. The cost for 3-roomers ranges from $1,340 to $1,500, or about $14/$15 per month over 10 years. The cost for 4-roomers ranges from $1,710 to $2,250, or about $18 to $23 per month over 10 years.

8 Payment will only be made about 2½ to 3 years from now, after all the upgrading works have been completed. It can be made either in one lump sum or through monthly instalments, over a maximum period of 10 years, using either cash or CPF savings. For those who need help, HDB has various assistance schemes.

9 This programme will only be implemented if 75% or more of the residents vote in favour of it. Please support the programme as it will improve our living standard and enhance the value of our homes.

后 港 10 道 第 508 至 517 座 中 期 翻 新 延 伸 计 划 推 展 仪 式
2007 年 10 月 5 日 星 期 五
阿 裕 尼 集 选 区 基 层 组 织 顾 问 外 交 部 长 杨 荣 文 先 生 华 语 讲 话

各位居民, 各位朋友,
1 今 晚, 我 们 邻 里 中 的 10 座 组 屋 居 民 将 对 中 期 翻 新 延 伸 计 划 进 行 投 票。 我 们 的 邻 里 是 在 80 年 代 中 期 完 成 的。 现 在 该 是 使 它 年 轻 化 的 时 候。 按 照 中 期 翻 新 延 伸 计 划, 我 们 邻 里 中 的 公 共 地 方 将 获 得 翻 新。 电 梯 也 会 获 得 翻 新, 以 便 在 每 层 楼 停 留。

2 过 去 9 个 月 来, 我 们 的 基 层 领 袖 积 极 向 你 们 收 集 意 见, 以 便 为 你 们 设 计 一 个 足 以 应 付 你 们 需 求 的 配 套。

3 以 下 是 一 些 计划中 的 改 良 项 目: 新 乘 客 上 下 车 门 廊 和 有 盖 走 道, 让 我 们 免 受 日 晒 雨 淋。 新 健 身 中 心、 跑 步 道 和 卵 石 道, 让 我 们 保 持 身 体 健 康。 新 露 天 广 场、 户 外 座 位 区 和 第 513 座 的 居 民 角 落。 这 些 公 共 地 方 的 翻 新 费 用 将 全 部 由 政 府 负 责。

4 至 于 电 梯 翻 新, 居 民 必 须 分 担 一 部 分 费 用。 政 府 和 市 镇 理 事 会 将 津 贴 大 部 分。 居 民 所 须 分 担 的 数 目 视 组 屋 设 计 和 类 型 而 定。

5 我 们 邻 里 中 的 第 511、512、513、515 及 516 这 5 座 高 层 组 屋,3 房 式 屋 主 所 须 分 担 的 费 用 是 700 元, 4 房 式 的 是 1050 元, 5 房 式 的 是 1400 元。 如 果 屋 主 以 每 月 分 期 付 款 方 式 分 10 年 还 清,3 房 式 屋 主 每 月 只 付 7 元, 4 房 式 屋 主 每 月 只 付 11 元, 5 房 式 屋 主 每 月 只 付 14 元。

6 第 508 座 也 是 高 层 组 屋, 每 个 屋 主 所 须 分 担 的 费 用 是 600 元 或 每 个 月 6 元, 分 10 年 还 清。 这 座 的 费 用 较 低 是 因 为 不 须 要 加 建 电 梯 或 电 梯 井。

7 至 于 第 509、510、514 及 517 座 低 层 组 屋, 由 于 每 座 只 有 数 个 单 位, 费 用 会 较 高。 三 房 式 屋 主 所 须 分 担 的 费 用 从 1340 元 到 1500 元 不 等, 约 等 于 每 个 月 14 元/15 元, 为 期 10 年。 四 房 式 屋 主 所 须 分 担 的 费 用 从 1710 到 2250 元 不 等, 约 等 于 每 个 月 18 元/23 元, 为 期 10 年。

8 费 用 不 必 现 在 偿 还, 而 是 等 到 大 约 2½ 到 3 年 后, 翻 新 工 程 完 全 结 束 时 才 开 始 偿 还, 而 且 可 动 用 中 央 公 积 金 存 款 或 现 款 一 次 过 付 清 或 每 月 分 期 付 款, 偿 还 期 可 高 达 10 年。 至 于 需 要 帮 助 的 居 民, 建 屋 局 备 有 各 种 援 助 计 划 协 助 解 决 问 题。

9 这 项 计 划 必 须 获 得 75% 或 以 上 的 居 民 投 票 赞 成 才 能 展 开。 请 支 持 这 项 计 划。 它 将 提 高 我 们 的 生 活 标 准, 给 我 们 的 房 屋 增 值。

Do also read my posts on Beyond SG

0 Comments:

Post a comment

<< Home